About

Τσίμπι τσίμπι κόρακα,

πού τα πας τα πρόβατα,

κάτω στα λακώματα,

πού ‘χουν και νερό να πιούνε

κι ΑΣΚΙΑΝΟ να κοιμηθούνε.

Τραγουδούσε στα εγγόνια του για τα κοπάδια που ξαποσταίνουν στον Ασκιανό ο κρητικός παππούς, που κράτησε ζωντανή σε όλη του τη ζωή την λατρεία του για το νησί και τους ανθρώπους του… Την αγάπη αυτή μετέφερε μέσα από διηγήσεις, μουσικά ακούσματα, γεύσεις και συνήθειες, στην κόρη του, που ένιωθε πάντα ότι οι ρίζες της ήταν στην Κρήτη και της έλειπε το κομμάτι γης για να τις απλώσει. Αυτό το κομμάτι γης υπήρχε στον μικρό Λίσταρο, με την παραδοσιακή οχυρωματική αρχιτεκτονική, τα στενά ανηφορικά σοκάκια, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές των Αστερουσίων ορέων, με τα μάτια στραμμένα στο απέραντο γαλάζιο και ήταν σαν να περίμενε το ταίριασμά του με τους νέους ιδιοκτήτες του για να του δώσουν ζωή.

about-sq-img-1
about-sq-img-2
about-sq-img-3

“Από την πρώτη επίσκεψη στο οικόπεδο, στόχος μας ήταν να αναδείξουμε την σχεση που θέλαμε να δημιουργηθεί ανάμεσα στους νέους αναδυόμενους όγκους, την μορφολογία του τοπίου, τη θέα και την κρητική αρχιτεκτονική.

Το αρχιτεκτονικό σύνολο διασπάται σε δύο επιμέρους όγκους, που εξωτερικά φαίνονται ως ένα ενιαίο σύνολο με ένα καλντερίμι να τους χωρίζει.

Η καθαρότητα των γραμμών, οι σύγχρονες μέθοδοι κατασκευής με τοπικά υλικά και οι προσεγμένες λεπτομέρειες (σύγχρονα ξύλινα κουφώματα, τοξοτές είσοδοι με πελέκια και μεταλλικές λεπτομέρειες, κρυφό σύστημα υδρορροής, κ.ο.κ.), terracotta πλακάκια στις κουζίνες, αναδιπλούμενα πατζούρια στα υπνοδωμάτια, vintage λευκές συσκευές και χτιστά έπιπλα με αυθεντικά κρητικά υφάσματα και μαξιλάρια, ρυθμίζουν τον τόνο του εξωτερικού και του εσωτερικού του σπιτιού.”

Ναταλία Κοκοσαλάκη, Αρχιτέκτονας

Είστε μερικά κλικ μακρυά από μια δροσιστική βουτιά στην ιδιωτική σας πισίνα με θέα το απέραντο γαλάζιο
booking-photo-icon
airbnb-photo-icon

FAQs

Ασφαλώς. Οι κατοικίες, αν και χωριστές, βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη. Συνιστάται, αν είστε μεγάλη παρέα ή οικογένειες, ώστε να απολαμβάνετε ταυτόχρονα συντροφικότητα και απομόνωση.
H villa I είναι εξοπλισμένη με θερμαινόμενη πισίνα. Θα πρέπει να μας ενημερώσετε εάν επιθυμείτε αυτήν την παροχή, το λιγότερο 48 ώρες πριν την άφιξή σας. Υπάρχει έξτρα χρέωση για αυτήν την υπηρεσία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ναι. Είναι απαραίτητο για να επισκεφθείτε την Νότια Κρήτη, που είναι ένας υπέροχος τόπος, ανέγγιχτος ακόμα, με βουνά, λόφους και χωματόδρομους που οδηγούν σε μοναδικές παραλίες και για αυτό συνιστάται να αποφύγετε ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο.

Όχι. Οι κατοικίες μας χαρακτηρίζονται σαν αυτοεξυπηρετούμενες, που σημαίνει ότι θα πρέπει να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα για τη διαβίωσή σας. Πάντως, μπουκάλια με δροσερό νερό και ένα όμορφο καλάθι υποδοχής, θα σας περιμένουν κατά την άφιξή σας, με τοπικά προϊόντα, σπιτική μαρμελάδα και ένα μπουκάλι κρασί.
Όχι. Η λίστα των υπηρεσιών που αναφέρονται στην καρτέλα «Πρόσθετες Υπηρεσίες» της σελίδας της κάθε Villa, χρεώνεται και οργανώνεται ξεχωριστά κατόπιν δικού σας αιτήματος. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να απολαύσετε κάποια από αυτές.
butterfly